W sklepie

Najlepsze sklepy na rynku i praktyczne rozwiązania usprawniające prowadzenie działalności handlowej.

Z praktyki: ryby świeże, bo mrożone

Większość ryb sprzedawanych w sklepach jako "świeże" w istocie jest mrożona.

Z wizytą w sklepie: Universam Grochów

Otwarciem Universamu na warszawskim Grochowie Społem przełamuje stereotyp sklepów mało nowoczesnych i drogich. Ten śmiało może być przykładem dla niejednej zachodniej sieci.

Sklep mięsny. Jak go prowadzić?

Wbrew trendowi zmniejszania się liczby małych sklepów spożywczych wzrasta rola sklepów specjalistycznych, w tym mięsnych. Jeden z jego właścicieli zdradza tajniki swojego sukcesu.

Sezam wrócił na swoje

Społem było, jest i będzie. Otwarciem tego sklepu udowadnia, że nie tylko trwa, ale i się rozwija - z tymi słowami Ryszard Jaśkowski, prezes zarządu KZRSS Społem, otworzył w środę wraz z Anną Tylkowską, prezes Społem WSS Śródmieście, sklep Sezam w samym sercu stolicy.

Z wizytą w sklepie: Organic Farma Zdrowia

Organic Farma Zdrowia jest siecią własnych sklepów ekologicznych, która zamierza się rozwijać w centrach wyłącznie największych miast i w prestiżowych lokalizacjach. Poszukuje właśnie lokali o powierzchni kilkuset metrów handlowych.

Z cyklu w obiektywie

Witryna w jednym z warszawskich sklepów alkoholowych.

Chata Polska wciąż się rozwija

Okrągłą liczbą 300 sklepów zamierza zakończyć 2018 r. operator franczyzowej sieci Chata Polska. Jak na razie zrzesza 260 placówek w sześciu województwach. Firma chce umacniać pozycję w tych regionach, w których już działa.

Z wizytą w sklepie: Gama

20-metrowa lada z nabiałem, jeszcze większy dział mięsno-wędliniarski, rozbudowana oferta tzw. zdrowej żywności oraz wypieki z piekarni Społem - oto niektóre z atutów, które codziennie przyciągają do kieleckiej Gamy prawie 1,3 tys. klientów.

Z wizytą w sklepie: Kuchnie świata

Pierwszy sklep pod szyldem Kuchnie Świata ruszył w 2004 r. w warszawskiej Arkadii. Obecnie jest ich 11. Wszystkie działają z myślą o obcokrajowcach i gotujących rodakach, którzy nie szukają masowych produktów, ale tych "wyjątkowych".

Z wizytą w sklepie: Harbi Fresh Meat

Ogromny wybór mięs, bijąca po oczach czystość oraz zachęcające do odpoczynku siedziska - oto niektóre z cech, które przyciągają do stołecznego sklepu mięsnego ponad stu klientów dziennie.

Z wizytą w sieci: Lewiatan

Jakość, cena, właściwie dobrany asortyment - to główne wyznaczniki, którymi kierują się zarządzający kieleckim Lewiatanem.

} }