U producenta

Znajdziesz tu wszystko, co dotyczy firm producenckich z branży FMCG: wyniki finansowe, nowe inicjatywy, plany na przyszłość.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris chce zakazu sprzedaży papierosów

Jacek Olczak, prezes Philip Morris, stwierdził w wywiadzie dla "Sunday Telegraph", że papierosy należy potraktować jak samochody benzynowe, a sprzedaż tych ostatnich na Wyspach Brytyjskich ma być zakazana. I to już od 2030 r.

Lody Koral-Ekipa wywróciły branżę lodową do góry nogami

Z danych producenta wynika, że Lody Ekipa są najlepiej sprzedającą się nowością w 40-letniej historii firmy - wyprzedzając o ponad 300% pozostałe nowości. I to bez względu na pogodę.

ZM Pekpol startuje z nową stroną www

Szata graficzna przeszła redesign, zmieniła się także struktura witryny, dzięki czemu użytkownicy mogą korzystać z niej w prosty i komfortowy sposób.

Więcej mocy w Melvicie

Melvit, ostrołęcki producent naturalnej i nieprzetworzonej żywności, buduje nową fabrykę. Koszt inwestycji to ok. 200 mln zł.

Zyski Coca-Coli wystrzeliły

Właściciel jednej z najcenniejszych spożywczych marek świata opublikował znakomite wyniki za II kwartał 2021 r. Podczas pandemii wartość marki jeszcze wzrosła.

Recykling kartonów: rewolucyjna inwestycja w Ostrołęce

Tetra Pak i Stora Enso łączą siły, by potroić możliwość recyklingu kartonów po płynnej żywności w Polsce.

PB: Mlekovita rozbuduje zakład

Największa grupa mleczarska w Polsce stara się o rządowy grant - pisze "Puls Biznesu".

Andrzej Kowalski nowym dyrektorem sprzedaży i marketingu JBB Bałdyga

1 lipca br. Andrzej Kowalski objął stanowisko dyrektora sprzedaży i marketingu w Zakładach Mięsnych JBB Bałdyga, zastępując dotychczasowego dyrektora, Piotra Laskowskiego.

Małpki w odwrocie

Podatek cukrowy spowodował spadek sprzedaży tanich wódek w najmniejszych butelkach o niemal jedną trzecią.

Rolnicy z AgroUnii i rybacy pod siedzibą rządu

W piątek pod siedzibą Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w Alejach Ujazdowskich odbyła się konferencja rolników z AgroUnii, do których dołączyli rybacy.

Lody o smaku ube, a może homara? Czemu nie!

W tym roku Międzynarodowy Dzień Lodów przypada 18 lipca, a że nowe, czasem zupełnie zaskakujące smaki lodów pojawiają się na globalnym rynku co dwa tygodnie, sprawdzamy, czy smaki te podbijają serca konsumentów, czy są gwiazdami jednego sezonu.