Spod lady

Warzywa i owoce mają tę moc...

Najlepiej kupować te lokalne i sezonowe. Najtaniej, najzdrowiej i najsmaczniej. Jednak warto mieć na uwadze, że to, co powszechnie uznawane za zdrowe, dla nas niekoniecznie musi być super food. Ale jeśli już sięgamy po dary natury, to pamiętajmy, żeby je odpowiednio umyć.

Na śniadanie lub szybki lunch

Bagietka z serem, ziołami i jajkiem.

8 listopada - Dzień Zdrowego Śniadania

Nie od dziś wiadomo, że śniadanie jest jednym z najważniejszych posiłków w ciągu dnia. Wie także o tym sieć Lidl, która nieustannie angażuje się w promowanie prawidłowych nawyków żywieniowych.

Zwycięzcy S.Pellegrino Young Chef wyłonieni

W ostatni weekend października w Mediolanie w szranki stanęli najbardziej utalentowani młodzi kucharze z całego świata.

Wegetariańskie fast foody nie dziwią już Polaków

Hot dogi z sojową kiełbaską, roślinne spaghetti bolońskie, organiczne wege burgery - to nie menu festiwalu wegetariańskiego. Dziś takie potrawy są powszechnie dostępne na stacjach benzynowych i w praktycznie każdym sklepie.

Charlotte uruchamia sklep online

Start e-sklepu umożliwi zakup markowych bestsellerów bistro - wszystko z dostawą pod same drzwi.

30 grudnia - Dzień Serka Wiejskiego

Poznaj jego historię i zainspiruj się przepisami.

Polacy to wierni konsumenci soków

Jak wynika z najnowszego badania konsumenckiego soki pije przeważająca większość z nas, a ponad 60% przynajmniej kilka razy w tygodniu.

Sernikobrownie z wiśniami

Coś słodkiego do kawy.

Pokazy kulinarne Sertop

Prowadził je uczestnik drugiej edycji MasterChefa - Julien Secher.