Spod lady

5 rzeczy, których nie wiesz o lodach czekoladowych!

Okazuje się, że deser wykonany tradycyjnymi rzemieślniczymi metodami jest nie tylko rozkoszą dla podniebienia, ale kryje w sobie wartości odżywcze i działa na organizm prozdrowotnie. Wcale nie trzeba rezygnować z przyjemności, by dobrze się odżywiać.

8 rzeczy, których nie wiesz o czekoladzie

Okazuje się, że czekolada bez sztucznych dodatków jest nie tylko rozkoszą dla podniebienia. Poleca się ją ze względu na liczne wartości odżywcze. Wcale nie trzeba więc rezygnować z przyjemności, by o siebie zadbać. Ale ten przysmak bywa też trujący dla niektórych zwierząt.

Polacy zamawiają coraz więcej gotowych posiłków

Convenience food, czyli paczkowane dania gotowe do odgrzania, szturmem zdobywają serca konsumentów na całym świecie.

Duże wzrosty produktów bezglutenowych na rynku

Kilkanaście lat temu nikt nie słyszał o nietolerancji glutenu. Dziś półki są pełne produktów bezglutenowych, a nawet pojawiają się restauracje gluten free. Czy rozwój tego segmentu rynku jest ograniczony ilością osób z celiakią i alergią na gluten?

Jesień w Costa Coffee

8 września sieć kawiarni startuje z kampanią "Jesienna Costa Coffee", w której do odkrycia będą nowe produkty w menu.

Na przekąskę

Serowy humus z sałatką.

"Łączy nas coś dobrego"

Pod takim hasłem ruszyła ogólnopolska kampania promująca spożywanie pieczywa.

Tydzień Kawy w całej Polsce

W ramach akcji konsumenci mogą otrzymać kupon na gratisową kawę lub napić się jej w coffee bike’ach w wybranych miastach w Polsce. Gdzie? Podpowiadamy.

Jak największe sieci handlowe budują ofertę wege

Roślinne mleka, sery, ale także bezmięsne kiełbasy, kotlety czy burgery wkroczyły do handlu i na nasze stoły. Sieci handlowe stawiają w tych produktach na marki własne, a konkretnie na wegemarki.

Jajko zdrowsze od kury? Czego jeszcze o nim nie wiesz?

Ma swoje święto. Obchodzimy je na całym świecie od 1996 roku, w tym roku przypada ono na 8 października. Światowy Dzień Jaja promuje wyjątkowość tego składnika w naszej codziennej diecie i uświadamia o jego wartościach odżywczych.