Spod lady

Słodycze kuszą najbardziej

Niewielkie przyjemności na jakie w ciągu dnia pozwalają sobie Polacy, to głównie słodycze.

Danone wprowadza Nutri-score

Ponad 90% polskich konsumentów życzyłoby sobie, by informacje o składzie produktu na etykiecie były bardziej zrozumiałe.

Zdrowie na talerzu. Jak zacząć?

Eksperci są zdania, że zawartość talerzy Polaków podczas pandemii może posłużyć nam za soczewkę, przez którą łatwo dostrzec, w jakiej kondycji fizycznej oraz psychicznej jesteśmy.

Postanowienia noworoczne: zacznij jeść zdrowo

Rzucenie niezdrowego jedzenia i zastąpienie go codzienną porcją witamin powinno pozostać z nami na stałe i wejść w nawyk.

Shell kusi promocjami na hot-dogi i kanapki

Wystartowała trzecia i ostatnia odsłona promocji "Moc okazji we wtorki i czwartki". Do 1 marca klienci stacji Shell będą mogli kupić hot-dogi maxi w cenie 5 zł, kanapki deli by Shell za 5,49 zł oraz uzyskać kod promocyjny na 500 punktów Shell ClubSmart.

Oto lista używek i nie tylko, z których chcą zrezygnować Polacy

Lub przynajmniej ograniczyć ich spożycie. Lista jest długa i - jak się wydaje - niezmienna od lat.

9 lutego - Międzynarodowy Dzień Pizzy

To właśnie tego dnia ten najpopularniejszy na świecie przysmak rodem ze słonecznej Italii, obchodzi swoje święto.

Napój na urodziny Mikołaja Kopernika

Na 548. urodziny Kopernika odtworzono napój według jego receptury.

Naleśniki, rosół, pierogi: Polacy w pandemii uczą się gotować

Mastercard opublikował raport , który pokazuje jak przez ostatni rok pandemii zmieniły się nasze kulinarne zwyczaje. Wygląda na to, że Polacy sięgają w kuchni do korzeni.

Jak pandemia wpływa na dietę i kondycję Polaków?

Wiosna od zawsze mobilizuje nas do zmiany nawyków żywieniowych i powrotu do aktywności fizycznej, jednak w dobie pandemii stoimy przed znacznie większym wyzwaniem, niż kiedykolwiek wcześniej. Czy Polacy wrócą w tym roku do formy? Badania wskazują, że jesteśmy na dobrej drodze.