Spod lady
Rusza 6. edycja projektu "Kulinarnie Mocni"
W jej ramach marka Kamis wraz z Bankami Żywności po raz kolejny będą edukować Polaków w zakresie niemarnowania jedzenia i otwierać ich na nowe kulinarne doświadczenia.
Jak żywią się Polacy w pracy? Dietetycy załamują ręce
Połowa pracujących Polaków nie zjada codziennie owoców ani nie wypija wystarczającej ilości wody w ciągu dnia; 40% nie je warzyw. Większość między posiłkami podjada słodycze.
Grycan z nową ofertą specjalną
Od 10 października do końca roku przy zakupie dowolnej kawy, herbaty lub czekolady porcja Piernika Staropolskiego z bakaliami dostępna jest w promocyjnej cenie 6,50 zł. Oferta dostępna jest we wszystkich lokalach sieci na miejscu i na wynos.
Chleb: jak wybrać najzdrowszy?
Dokładnie 35,8 kg pieczywa w ciągu 12 miesięcy spożywa przeciętny Polak - wynika z danych Głównego Urzędu Statystycznego. Z okazji Światowego Dnia Chleba, który przypada 16 października, piekarnia Asprod podpowiada, jaki rodzaj pieczywa wybrać.
Bolt Food: najlepsze danie na świecie kosztuje 1 zł
16 października, w Światowy Dzień Żywności, Bolt Food wprowadza do menu wybranych restauracji Najlepsze Danie Na Świecie. Nie trafi ono jednak do użytkownika aplikacji, który je zamówi, a do osoby, która go naprawdę potrzebuje. A konkretnie… aż do siedmiu osób.
Zdrowe śniadania z HELIO
Na dobry start.
Blue City kusi winem i serami
W piątek i w sobotę 23-24 października w stołecznym Blue City podczas Festiwalu Wina będzie można spróbować, kupić i zamówić wina z Włoch, Hiszpanii, Węgier i polskich winnic.
25 października - Światowy Dzień Makaronu
Sprawdzony i prosty przepis na szybkie i smaczne danie z makaronem.
Halo jesień!
Pora zadbać o formę z HELIO.
Halloween w Starbucksie
Od poniedziałku 26 października w ofercie kawiarni dostępne jest Vampire Frappuccino, limitowany, sezonowy napój, cieszący się popularnością w USA i Kanadzie.