Spod lady
16 października - Światowy Dzień Żywności
Tego dnia marka Kamis razem z Federacją Polskich Banków Żywności, szczególnie zwracają uwagę na mądre gospodarowanie zasobami lodówek i domowych spiżarni.
Max Premium Burgers zmniejsza zużycie plastiku
Szwedzka sieć restauracji wprowadza papierowe słomki we wszystkich swoich lokalach w Polsce.
Trwa Restaurant Week
W wydarzeniu bierze udział rekordowa liczba restauracji, bo niemal 400 z 15 polskich regionów.
Weekend z ciastkami u Grycana
Oferta dostępna jest od 25 do 27 października, we wszystkich lodziarnio-kawiarniach sieci.
Światowy Dzień Makaronu z Lubellą
Na przypadające 25 października święto marka proponuje spaghetti ze szpinakiem i brązowymi pieczarkami i sezamem.
Burgery bez mięsa. Gdzie je można zjeść?
Bezmięsny fast food staje się w Polsce coraz bardziej popularny. Eksperci kampanii RoślinnieJemy sprawdzili dostępność opcji roślinnych w 8 sieciach burgerowni w Polsce. Triumfuje rodzimy 7TH Street Bar & Grill oraz Max Burgers.
Konkurs Test Kulinarny rozstrzygnięty
W konkursie organizowanym w ramach programu Szef dla Młodych Talentów przez sieć hurtowni Makro najlepszy okazał się duet z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Łodzi.
Świąteczna Zbiórka Żywności już w najbliższy weekend
W weekend 29-30 listopada 2019 r. na terenie kilkudziesięciu tysięcy sklepów w Polsce, wolontariusze w pomarańczowych koszulkach będą zachęcać do podzielenia się swoimi zakupami z najbiedniejszymi. Wszystko w ramach 23. Świątecznej Zbiórki Żywności organizowanej przez Banki Żywności.
Czekoladowy weekend w fabryce E.Wedel
Bilety na wydarzenie, które będzie miało miejsce 7 i 8 grudnia są do zdobycia w konkursie, który rozpoczyna się dzisiaj - 28 listopada i potrwa do 1 grudnia na łamach portalu warszawa.naszemiasto.pl.
Fabrykę E.Wedel odwiedziło 2,5 tys. osób
7 i 8 grudnia zakład na warszawskiej Pradze odwiedziło ponad 2,5 tys. gości.