Spod lady

16 października - Światowy Dzień Żywności

Tego dnia marka Kamis razem z Federacją Polskich Banków Żywności, szczególnie zwracają uwagę na mądre gospodarowanie zasobami lodówek i domowych spiżarni.

Max Premium Burgers zmniejsza zużycie plastiku

Szwedzka sieć restauracji wprowadza papierowe słomki we wszystkich swoich lokalach w Polsce.

Trwa Restaurant Week

W wydarzeniu bierze udział rekordowa liczba restauracji, bo niemal 400 z 15 polskich regionów.

Weekend z ciastkami u Grycana

Oferta dostępna jest od 25 do 27 października, we wszystkich lodziarnio-kawiarniach sieci.

Światowy Dzień Makaronu z Lubellą

Na przypadające 25 października święto marka proponuje spaghetti ze szpinakiem i brązowymi pieczarkami i sezamem.

Burgery bez mięsa. Gdzie je można zjeść?

Bezmięsny fast food staje się w Polsce coraz bardziej popularny. Eksperci kampanii RoślinnieJemy sprawdzili dostępność opcji roślinnych w 8 sieciach burgerowni w Polsce. Triumfuje rodzimy 7TH Street Bar & Grill oraz Max Burgers.

Konkurs Test Kulinarny rozstrzygnięty

W konkursie organizowanym w ramach programu Szef dla Młodych Talentów przez sieć hurtowni Makro najlepszy okazał się duet z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Łodzi.

Świąteczna Zbiórka Żywności już w najbliższy weekend

W weekend 29-30 listopada 2019 r. na terenie kilkudziesięciu tysięcy sklepów w Polsce, wolontariusze w pomarańczowych koszulkach będą zachęcać do podzielenia się swoimi zakupami z najbiedniejszymi. Wszystko w ramach 23. Świątecznej Zbiórki Żywności organizowanej przez Banki Żywności.

Czekoladowy weekend w fabryce E.Wedel

Bilety na wydarzenie, które będzie miało miejsce 7 i 8 grudnia są do zdobycia w konkursie, który rozpoczyna się dzisiaj - 28 listopada i potrwa do 1 grudnia na łamach portalu warszawa.naszemiasto.pl.

Fabrykę E.Wedel odwiedziło 2,5 tys. osób

7 i 8 grudnia zakład na warszawskiej Pradze odwiedziło ponad 2,5 tys. gości.