Spod lady

Desery prosto z sadu [PRZEPISY]

Jabłko, gruszka czy... węgierka? Podpowiadamy, jak szybko wyczarować pyszne desery z sezonowymi smakołykami z polskich sadów.

Rusza pierwsza edycja Race to Racer Caffè Vergnano

10 sierpnia ruszają pierwsze eliminacje do ogólnopolskiego konkursu baristycznego Race to Racer Caffè Vergnano. Kwalifikacje do wielkiego finału odbędą się w Gdańsku, Krakowie, Wrocławiu i Katowicach.

Z cyklu W OBIEKTYWIE

To się nazywa convenience. W japońskich sklepach ... jajko już ugotowane na twardo.

CulinaryOn debiutuje w Polsce

To największe studio kulinarne w Azji i Europie oraz gastronomiczny plac zabaw, który zapewnia niezapomniane emocje na eventach dla sektora B2B oraz klientów indywidualnych.

Ameryka od kuchni na Kongresie Szefów Kuchni

Goście 4. Kongresu Szefów Kuchni będą mogli przekonać się jak wygląda Ameryka od kuchni już 9 października br. w hali Expo XXI w Warszawie, podczas cyklu warsztatów i prelekcji na ten temat.

Degustacja win ze sklepów Auchan

W starym forcie Forteca Kręglickich w Warszawie, w dniu 6 października 2019 r., klienci sieci handlowej Auchan będą mogli spróbować win, które na co dzień można kupić w sklepach tej sieci.

Too Good To Go startuje w Krakowie

Po wielkim sukcesie aplikacji w Warszawie od dziś (21 sierpnia) do walki z marnowaniem jedzenia mogą włączyć się również mieszkańcy stolicy Małopolski.

Piknikowe tartaletki na słono

Z kiełbaską od Bergera.

Chcesz żyć less waste? Zamawiaj jedzenie online

35% Polaków wyrzuca jedzenie nawet kilka razy w miesiącu, a każdy z nas marnuje blisko 240 kg żywności rocznie.

No bez jaj! Czyli czym zastąpić jajka w kuchni?

Len, nasiona chia, banan, mąka ziemniaczana i awokado. Co łączy te wszystkie produkty? Otóż każdy z nich może zastąpić jajko w przepisie.