Spod lady

Wydarzenia, akcje, ciekawostki i porady ze świata żywności.

Pomidory, ogórki, jabłka i truskawki

W ramach realizowanych przez Kantar "Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców" poznaliśmy najpopularniejsze gatunki 2019 r.

28 marca - Międzynarodowy Dzień Żelek

Żelki to popularne na całym świecie słodycze, które w sobotę mają swoje święto. Z tej okazji warto poznać ich historię i dowiedzieć się, kto stoi za sukcesem tych słodkości.

25 marca - Międzynarodowy Dzień Gofra

Z tej okazji marka E.Wedel proponuje ten przysmak z dodatkiem wedlowskiej czekolady.

Too Good To Go wspiera lokalne firmy w kryzysie

Aplikacja, która na co dzień pomaga walczyć z marnowaniem żywności, uruchamia tymczasową opcję zakupu paczki #WeCare w regularnej cenie, aby pomóc lokalom przetrwać ten trudny okres.

Makro dołącza do akcji Posiłek dla Lekarza

Zespół kucharzy Akademii Inspiracji Makaro, zlokalizowanej w Warszawie, we wszystkie dni powszednie przygotowywać będzie ciepłe posiłki dla lekarzy i personelu medycznego szpitalu MSWiA w Warszawie.

Aldi wsparł kierowców na granicy

Sieć przekazała wczoraj wieczorem 1100 litrów wody i tysiące produktów dla wszystkich, którzy utknęli w wielokilometrowych korkach na przejściu w Jędrzychowicach.

​Orlen pomaga czekającym na granicy

PKN Orlen rozpoczął akcję przekazywania żywności i napojów osobom oczekującym na granicy niemiecko-polskiej. Akcję wsparcia prowadzi działająca na terenie Niemiec spółka z Grupy Kapitałowej - Orlen Deutschland.

Ania Starmach ruszyła z programem kulinarnym

Gotująca z pasją i sercem jurorka Master Chefa 9 marca zaprezentowała swój nowy projekt - serial online "Superfoody na co dzień".

Wino w kranie... na śniadanie

W małej włoskiej miejscowości w regionie Emilia Romania doszło do "cudu" - gdy mieszkańcy rano odkręcili krany, zamiast wody popłynęło z nich... wino. Musujące.

KFC na tydzień rezygnuje z mięsa

W ramach holenderskiego National Week Without Meat, wszystkie opcje w jednym lokalu zostaną wymienione na wegetariańskie.

Startuje Ooo Ciastko

To nowy program telewizji TVT, który swoją premierę będzie miał w poniedziałek 2 marca.