Spod lady

Wydarzenia, akcje, ciekawostki i porady ze świata żywności.

Wiekowa Danusia

Recepturę batonika Danusia, która kończy 100 lat, opracował krakowski cukierki Adam Piasecki. Stworzył ją ku czci swojej pracownicy o tym imieniu. Powód? Zakochał się w niej bez pamięci.

Ruszyła wedlowska Akademia Czekolady

Pod okiem mistrzów cukiernictwa, Joanny i Janusza Profus wystartowały zajęcia dla wszystkich, którzy ze zwykłych zjadaczy czekolady, chcieliby zmienić się w deserowych specjalistów.

Bezglutenowe pieczenie w Hali Gwardii

Dwa dni pieczenia z wykorzystaniem tylko i wyłącznie bezglutenowych produktów przyciągnęły w weekend tłumy do warszawskiej Hali Gwardii. Ponad 650 osób zainteresowanych przejściem na dietę bezglutenową odebrało pakiety startowe.

Deser czy piernik?

Nowa oferta lodziarnio-kawiarni Grycan - Lody od pokoleń.

Śliwka kalifornijska szuka idealnej pary!

W Kalifornii wyrastają doskonałe owoce oraz idee, które wnoszą nowości do świata kulinariów.

Jabłko inne niż wszystkie

Kissabel bo o nim mowa to nowa odmiana jabłek, która swoją premierę będzie miała na Międzynarodowych Targach dla Przemysłu Owocowo-Warzywnego - Fruit Attraction, które odbędą się w dniach 23-25 października w Madrycie.

Carrefour promuje zdrowe nawyki żywieniowe

W ramach programu "ABC Zdrowego Żywienia" detalista przygotował aplikację "Zdrowa Apka".

Proteiny Bakallandu wesprą maratończyków

14 października w Krakowie po raz 5 wystartuje PZU Cracovia Półmaraton Królewski, w którym o wsparcie zawodników zadba marka.

Śniadanie ma być smaczne, ciepłe i łatwe

Ok. 80 proc. mieszkańców naszego kraju deklaruje, iż w codziennej gonitwie i przy zawrotnym tempie życia mimo wszystko rozpoczyna dzień od posiłku. 9 proc. spożywa śniadanie kilka razy w tygodniu, natomiast jedynie 6 proc. rezygnuje z niego całkowicie.

Dawno, dawno temu ...

Z cyklu zakupy w Peerelu, czyli dlaczego "pijany jegomość" dostał wino, a uczciwy obywatel nie mógł kupić szampana. Uwaga, historia mrożąca krew w żyłach.

Circle K z Dwururką i Kasztanową Latte

W najnowszych spotach sieć stacji paliw promuje dwie propozycje gastronomiczne: podwójnego Hot Doga "Dwururkę" oraz jesienną kawę Kasztanowe Latte.

} }