Spod lady

Wydarzenia, akcje, ciekawostki i porady ze świata żywności.

Starbucks wybiera baristę roku

Trwają zmagania baristów Starbucks z całej Polski w ramach konkursu Barista Championship 2019. Już 25 lipca czekają ich mistrzostwa ogólnopolskie.

Too Good To Go: zjedz danie za jedną trzecią ceny

W Warszawie wystartowała właśnie obecna już w dziesięciu innych krajach aplikacja Too Good To Go, której ideą jest walka z marnowaniem jedzenia. Dzięki niej można zamówić danie z lokalu czy restauracji za jedną trzecią standardowej ceny.

Znamy zwycięzców konkursu "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś"

Zdobywcami pierwszego miejsca zostali Emil Klimas i Dominik Świątecki z Hotelu Andersia w Poznaniu. Tym samym otrzymali oni nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2019.

Lody na poprawę humoru

Polacy jedzą lody, bo to poprawia im nastrój. Konsumują je również w przypływie radości, ważnych chwilach oraz wyjątkowych miejscach - tak wynika z przeprowadzonego przez markę Koral badania na ten temat.

No bez jaj! Czyli czym zastąpić jajka w kuchni?

Len, nasiona chia, banan, mąka ziemniaczana i awokado. Co łączy te wszystkie produkty? Otóż każdy z nich może zastąpić jajko w przepisie.

Dzieci jedzą za mało owoców i warzyw

Z najnowszych badań wynika, że tylko 7% dzieci spożywa zalecaną dzienną dawkę warzyw i owoców.

Sokołów nie marnuje

W ramach akcji Akademii Smaku producent zorganizował we Wrocławiu warsztaty zero waste.

Zielone kotleciki z ciecierzycy i jarmużu

Pomysł na letni obiad.

Opakowanie herbaty zaprojektowane przez 10-latka

Zwycięzca konkursu na projekt opakowania herbaty "Przylądek Nadziei" wyłoniony. Został nim 10-letni Paweł z Wieliszewa, który w nagrodę pojedzie na 2-dniową wycieczkę do Energylandii.

Mega Food Truck Prymatu już w trasie

Robert Sowa wraz z ekipą pojawią się na popularnych imprezach plenerowych w całej Polsce.

Barman Roku World Class Poland wyłoniony

Został nim reprezentant Krakowa - Maciej Mazur. Zwycięzca wyjedzie na światowe finały w Szkocji.

} }