Spod lady

Wydarzenia, akcje, ciekawostki i porady ze świata żywności.

Konkurs Test Kulinarny rozstrzygnięty

W konkursie organizowanym w ramach programu Szef dla Młodych Talentów przez sieć hurtowni Makro najlepszy okazał się duet z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Łodzi.

Owoce zimowe - pomarańcze

Ojczyzną pomarańczy najprawdopodobniej była południowo-wschodnia Azja. Dokładne miejsce ich pochodzenia jest trudne do ustalenia, ponieważ nie rosną one w stanie dzikim.

Światowy Dzień Makaronu z Lubellą

Na przypadające 25 października święto marka proponuje spaghetti ze szpinakiem i brązowymi pieczarkami i sezamem.

Weekend z ciastkami u Grycana

Oferta dostępna jest od 25 do 27 października, we wszystkich lodziarnio-kawiarniach sieci.

Trwa Restaurant Week

W wydarzeniu bierze udział rekordowa liczba restauracji, bo niemal 400 z 15 polskich regionów.

Max Premium Burgers zmniejsza zużycie plastiku

Szwedzka sieć restauracji wprowadza papierowe słomki we wszystkich swoich lokalach w Polsce.

16 października - Światowy Dzień Żywności

Tego dnia marka Kamis razem z Federacją Polskich Banków Żywności, szczególnie zwracają uwagę na mądre gospodarowanie zasobami lodówek i domowych spiżarni.

V Międzynarodowy Festiwal Wina już za nami

Organizowane przez firmę TiM wydarzenie odbyło się w warszawskim hotelu Airport Okęcie w środę, 09 października. Udział w imprezie wzięło około 1000 gości.

Społem WSS Śródmieście świętowało 150. urodziny

Członkowie i pracownicy "Społem" Warszawskiej Spółdzielni Spożywców Śródmieście świętowali 27 września br. swój wyjątkowy jubileusz 150-lecia w warszawskim klubie Space przy ul. Kolejowej

Rusza kolejna odsłona projektu "Kulinarnie Mocni"

To wspólna inicjatywa firmy McCormick - właściciela marki Kamis oraz Federacji Polskich Banków Żywności, które od 2015 r. dzielą się wiedzą jak przygotowywać zdrowe oraz pełne smaku posiłki, bazując na podstawowych składnikach i przyprawach.

Frosta z nietypową akcją

Aby zwrócić uwagę na problem, jakim jest zanieczyszczenie akwenów morskich oraz plaż, producent przygotował Food Truck HOT&cold by Frosta for the Oceans, który 14 września pojawił się w Poznaniu na Nocnym Targu Towarzyskim, a 15 września na Warszawskim Festiwalu Konesera.

} }