Pizza Hut uruchamia Fabrykę Lodów

Od sierpnia goście restauracji Pizza Hut w Warszawie i we Wrocławiu mogą zasmakować nowej oferty lodów. Stacje ,,Fabryka Lodów’’ to innowacyjny koncept, w którym klienci samodzielnie będą mogli stworzyć wymarzony deser lodowy z dowolnie dobranymi dodatkami.

Idei samoobsługowej stacji pozwalającej skomponować swój idealny zestaw nie trzeba przedstawiać fanom restauracji Pizza Hut pamiętającym legendarny bar sałatkowy. Ten innowacyjny pomysł szybko stał się jednym z ulubionych elementów wizyt klientów w restauracjach sieci.

Tego lata Pizza Hut ruszyła z kolejnym niesztampowym pomysłem – tym razem „Fabryką Lodów”. Proces tworzenia własnego deseru na podstawie kręconych lodów śmietanowych pozwala samodzielnie wybrać wielkość porcji i rozmaitych dodatków. Do dyspozycji są sosy w trzech smakach: truskawka, karmel i czekolada oraz posypki w postaci Smarties, KitKat, strzelających kuleczek i czekoladowych gwiazdek.

Koncept samoobsługi w zakresie zimnych deserów pojawiał się już na rynku, ale po raz pierwszy w Polsce będą z niego mogli skorzystać klienci znanej sieciowej restauracji. Oferta obowiązuje w warszawskiej restauracji Pizza Hut w CH M1 Marki przy ul. Piłsudskiego 1 oraz na wrocławskim Rynku.

Warto też odnotować, że nie jest to jedyna tegoroczna innowacja w sieci. Od maja br. goście dwóch jej restauracji -  warszawskiego Zodiaka przy ul. Widok 26 oraz we wspomnianym już lokalu Wrocław Rynek - mogą zostać obsłużeni przez BellaBot, czyli robota-kelnera, który w inteligentny i autonomiczny sposób dostarcza dania prosto z pieca do stolików gości.

Pizza Hut obecna jest na świecie od ponad 60 lat. Pierwsza restauracja w Polsce została otwarta w roku 1992 na wrocławskim Rynku. Obecnie na terenie naszego kraju działa ponad 150 restauracji.



Katarzyna Pierzchała 5361 Artykuły

W „Handlu” od 2004 r. Europę przemierza dla przyjemności, Polskę w poszukiwaniu sklepów wartych uwagi. Zgłębia handel od podszewki. Puzzlomaniaczka.