Sernikobrownie z wiśniami

Coś słodkiego do kawy.

Część serowa:
450 g Twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
2 jajka
2 łyżki budyniu waniliowego
50 g cukru pudru

Część brownie:
100 g czekolady gorzkiej
70 g masła
200 g mąki
2 jajka
ok. 100 ml mleka
2 łyżki kakao
szczypta soli
200 g wiśni mrożonych lub odsączonych z kompotu

Przygotowanie:
Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony zmiksować z jajkami, cukrem i budyniem, wylać masę do natłuszczonej foremki (np. 20 cm x 30 cm). Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Mąkę wymieszać z kakao i solą. Dodać mleko, jajka i przestudzoną czekoladę z masłem. Porcje ciasta nakładać nierównomiernie na warstwę serową (jest cięższa więc się w nią „wtopi”), nożem tworzyć esy-floresy łącząc obie masy. W ciasto powkładać wiśnie. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach C. Ostudzić i schłodzić ciasto, pokroić w kwadraty przed podaniem.

Smacznego!