Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne.

Jak na roślinne odpowiedniki tradycyjnych dań patrzą goście lokali gastronomicznych, jak budować menu i po które zamienniki mięsa sięgać?

Rozmawiamy o tym z Beatą Jaworską, Group Product Managerem NESTLÉ Professional oraz Łukaszem Jończykiem, szefem kuchni i doradcą kulinarnym NESTLÉ Professional.

Z podcastu dowiecie się także, jak odpowiednio komunikować o swojej karcie z roślinnymi daniami oraz zaspokoić różne potrzeby klientów. Nie zabraknie też informacji, skąd czerpać wiedzę i inspiracje dotyczące wegańskich dań.

Zapraszamy do wysłuchania podcastu!

 

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.