Na przekąskę
Serowy humus z sałatką.
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 2
Składniki na humus serowy:
200 g ugotowanej ciecierzycy
50 g lodowatej wody
1 ząbek czosnku
1 opakowanie Hochland naturalnie, że pyszny! Gouda
1 łyżka soku z cytryny
1/2 łyżeczki kuminu
sól do smaku
Dodatkowo:
1 łyżka oliwy z oliwek
1 ogórek
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej
1 pęczek rzodkiewki
1 pęczek szczypiorku
sól, pieprz
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na humus serowy wrzucamy do kielicha blendera i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji pasty. Solimy do smaku.
Ogórka i paprykę kroimy w drobną kostkę, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy łyżkę oliwy i mieszamy. Rzodkiewkę kroimy w plasterki, szczypiorek siekamy drobno.
Humus wykładamy na dwa talerze. Jeden posypujemy sałatką z ogórka i papryki, drugi rzodkiewką i szczypiorkiem.
Smacznego!

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.