Pfeifer & Langen Polska. Diamant Dry Demerara

To naturalny cukier trzcinowy o karmelowym posmaku i barwie.

Dark Muscovado ma podobny aromat, jest ciemniejszy i ma klejącą, wilgotną konsystencję. Cechy te zawdzięczają pozostałości melasy.

Cukrami trzcinowymi można słodzić napoje, ozdabiać wypieki, podkreślać smak ciemnych i czekoladowych ciast, jak piernik czy brownie, dodawać do musli i jogurtów, a także pikantnych, egzotycznych dań!

Trzcinowe przepisy z całego świata i konkurs znajdziecie na trzcinowy.slodkielaczy.pl!


Joanna Hamdan 12721 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.