"Food Service" & Ouichef.pl z nagrodą AIG Prix Multimedia
"Food Service" & Ouichef.pl jako pierwsze i jedyne wydawnictwo branżowe otrzymało nagrodę AIG Prix Multimedia za promowanie dobrego gustu i etyki w zawodzie szefa kuchni.
Tytuły AIG Prix Multimedia przyznaje Międzynarodowa Akademia Gastronomiczna z siedzibą w Paryżu na wniosek Akademii Gastronomicznej w Polsce.
22 czerwca w warszawskiej restauracji Epoka odbyła się ceremonia rozdania nagród. Przez wzgląd na pandemię i brak możliwości organizacji wydarzenia w roku ubiegłym podczas tegorocznej gali nagrody odebrali laureaci z roku 2020 oraz 2021 (Magda Gessler). Nagrodę PRIX Multimedia 2020 w imieniu redakcji „Food Service” & Ouichef.pl odebrała Agata Godlewska, redaktor naczelna magazynu.
- To wyróżnienie jest ukoronowaniem moich 11 lat pracy w redakcji „Food Service". Jednak magazynu, podobnie jak restauracji nie tworzy się w pojedynkę. Dlatego dziękuję zarówno zespołowi dziennikarzy i fotografów, którzy przez minione lata pracowali z „Food Service" i Ouichef.pl, jak i ludziom gastronomii - bohaterom naszych okładek i wywiadów. To wspólnie z nimi zapisujemy co miesiąc historię polskich kulinariów - podkreśla Agata Godlewska, redaktor naczelna miesięcznika „Food Service”.
Warto zaznaczyć, że „Food Service” & Ouichef.pl jest jedynym wydawnictwem branżowym, które otrzymało nagrodę główną Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej za swój wkład w promocję gastronomii w Polsce.
Wśród pozostałych laureatów znaleźli się m.in. Przemysław Klima, restauracja Bottiglieria 1881, Kraków (Nagroda Szefa Przyszłości 2021), Tomasz Deker (Nagroda Cukiernika 2020) czy Magda Gessler (Nagroda Multimediów 2021).
Po raz pierwszy w historii polskiej gastronomii wręczono najważniejszą nagrodę kulinarną na świecie - AIG GRAND PRIX DE L’ART DE LA CUISINE 2020. Odebrał ją Wojciech Modest Amaro.
"Food Service" i Ouichef.pl to siostrzane dla "Handlu" i HandelExtra.pl czasopismo oraz portal.
Pełna lista nagrodzonych jest dostępna TUTAJ
AIG (Académie Internationale de la Gastronomie) PRIX to nagrody przyznawane corocznie przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną dla wybitnych jednostek i instytucji, które wyróżniają się na obszarze danego kraju międzynarodowym poziomem.