Portside: ryby z portów wprost pod drzwi klienta

Świeże ryby i owoce morza dostarczane pod drzwi klienta, to kolejny po dietach pudełkowych czy skrzynkach ze świeżymi warzywami prosto od rolników, pomysł na biznes i dobre jedzenie.

Ci, którym nie po drodze jest z gotowaniem, mogą wybrać ulubioną restaurację, w której renomowani szefowie kuchni przygotują przepisy z rybą w roli głównej. A dla osób, które lubią samodzielnie eksperymentować w kuchni i dokładnie chcą wiedzieć - co jedzą, jest nowe ciekawe rozwiązanie.

Na terenie całej Polski możliwa jest już dostawa świeżych ryb i owoców morza prosto z portu do domu. Portside.pl to platforma internetowa, w którym można zaopatrzyć się w różnego rodzaju przetwory, garmaż rybny, przyprawy, oliwy, czy kawior. Jednak przede wszystkim to miejsce, gdzie można zamówić świeże ryby i owoce morza ze wszystkich stron świata.

W asortymencie Portside znajdują się ryby słodko i słonowodne przywożone regularnie prosto z europejskich portów, takie jak łosoś Label Rouge, łosoś norweski, tuńczyk Yellowfin, dziki turbot, dorada royal, labraks (okoń morski), pstrąg tęczowy lub sandacz. Dostępne są również najwyższej jakości, świeże owoce morza: krewetki argentyńskie, czerwone oraz królewskie, mule włoskie, gotowana ośmiornica, ostrygi Fine de Claire, a także Fritto Misto, czyli mieszanka surowych krewetek i niewielkich kalmarów do przygotowania w tempurze.

W duchu filozofii zero waste, połowy odbywają się dopiero po preorderach, czyli po złożeniu zamówienia przez klienta. Dzięki temu, że łowione jest to, co jest już zamówione - klient zyskuje skrócenie procesu logistycznego, gwarancję świeżego produktu i żadne jedzenie nie marnuje się w portach w oczekiwaniu na zamówienie przez klienta.

Jak ustaliliśmy, produkty pakowane są próżniowo, dzięki temu zachowują świeżość, bez emitowania zapachów i wyciekania. Przesyłka jest dostarczana w bezpiecznym pojemniku termicznym z wkładami chłodzącymi na terenie całej Polski.

Inicjatywę Portside.pl stworzyli pasjonaci zdrowego stylu życia, przyjaciele, wizjonerzy, którzy postanowili podzielić się swoją filozofią życia ze światem. Chcą pozostać anonimowi. Udało nam się jednak ustalić, że jeden z założycieli od czterech lat prowadzi restaurację z rybami i owocami morza, drugi od ośmiu lat dostarcza tego rodzaju do najlepszych restauracji w Polsce, a trzeci buduje spółki technologiczne w szczególności w branży FoodTech.

 

 

Katarzyna Pierzchała 4544 Artykuły

W „Handlu” od 2004 r. Europę przemierza dla przyjemności, Polskę w poszukiwaniu sklepów wartych uwagi. Zgłębia handel od podszewki. Puzzlomaniaczka.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.