Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356). Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

Pilsweizer rozpoczyna produkcję piwa bezalkoholowego

Będzie dystrybuowane w całej Polsce - poprzez hurtownie i sklepy, a także w kanale HoReCa.

Przygotowane przez Browar Pilsweizer piwo Pilsvar ZERO Alko jest piwem produkowanym według autorskiej receptury, w oparciu o słody jęczmienne: pilzneński i wiedeński. Jest to piwo pasteryzowane i filtrowane.

- O piwie bezalkoholowym myśleliśmy poważnie od wielu lat. Na Słowacji i Czechach to jest tradycyjnie silna kategoria, jednak w Polsce do niedawna nie cieszyła się popularnością. Jednak tak zwana piwna rewolucja, którą obserwujemy w Polsce od kilku lat, przyniosła najpierw popularność różnym odmianom piwa, wcześniej całkiem niszowym, a teraz także piwom bezalkoholowym. Dzięki temu wreszcie smakiem piwa mogą delektować się ludzie, którzy unikają alkoholu, a także ludzie w pracy, kierowcy itp. - mówi Andrej Chovanec, dyrektor marketingu i członek zarządu oraz współwłaściciel Browaru Pilsweizer.

- Stąd decyzja, by w końcu zrealizować nasz plan i wyprodukować własne piwo, oczywiście według autorskiej receptury, Mamy nadzieję zrobić z nim dużo pozytywnego „zamieszania“ na rynku piw bezalkoholowych. Bardzo nam zależało na tym, żeby w Pilsvar ZERO Alko osiągnąć balans pomiędzy słodowością i goryczką, żeby uzyskać smak prawdziwego piwa, tyle że bez alkoholu; tak żeby każdy mógł spróbować o co tak naprawdę w piwie chodzi - dodaje.

 

Joanna Hamdan 11620 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.