Pasibus odświeża swoje menu

Nowy rozmiar burgerów z większą ilością mięsa niż dotychczas, burger całkowicie wegański oraz w wersji na słodko - to tylko niektóre nowości w sieci burgerowni.

- Zdecydowaliśmy się na odświeżenie naszego menu, by jeszcze lepiej trafiać w gusta naszych wiernych Pasibrzuchów. Bułka maślana w wersji "L" w znaczący sposób odmieni każdego znanego burgera z naszej oferty   i - mamy nadzieję - zaspokoi każdy apetyt. Wsłuchując się w potrzeby naszych odbiorców, postanowiliśmy stworzyć też burgera wegańskiego, jednocześnie nadal pozostawiając możliwość wymiany wołowiny w każdym burgerze na kotleta warzywnego - tłumaczy Jakub Aleksandrowicz, dyrektor marketingu Pasibusa. 

Burgery w nowym rozmiarze “L” będą podawane w autorskiej bułce maślanej i z większą ilością mięsa niż w wersji burgera "mały głód".

Standard Vegan, burger dla miłośników kuchni roślinnej, oferowany będzie w bułce pszennej z autorskim kotletem warzywnym (z fasoli czerwonej, kukurydzy, świeżej papryki, kapusty pekińskiej, pora, marchewki, czosnku, ryżu brązowego, słonecznika, kaszy manny, lnu, kolendry, chilli i przypraw) z wegańskimi majonezem oraz serem cheddar. Nie zabraknie w nim także warzyw – pomidora, ogórka kiszonego i cebuli. Kotlet będzie smażony osobno na oleju roślinnym.

W pozostałych burgerach, jak dotychczas, będzie można bezpłatnie wymienić kotleta mięsnego na kotleta wege (całkowicie wegetariańskiego, smażonego osobno) lub smażony ser przygotowany według autorskiej receptury. Natomiast jako pierwszy Słodziak dostępny będzie znany z początków Pasibusa i uwielbiany burger Grucha. W bułce znajdzie się 100% wołowiny, sos biały, roszponka, ser gorgonzola i chutney gruszkowe.

- Dzięki kategorii "Słodziak" wyznaczamy miejsce na burgery wybijające się słodkim akcentem, które były w naszej ofercie w przeszłości, ale i te, które stworzymy dla Pasibrzuchów w przyszłości. Tego rodzaju nowości będą często pojawiać się w naszym menu, aby każdy mógł poczuć nieco słodkiej odmiany – dodaje Jakub Aleksandrowicz. 

W nowym menu znajdzie się także znana już oferta Wypasik. Obejmuje ona pięć mniejszych od standardowych burgerów podawanych w bułce maślanej, dostępnych w preferencyjnej cenie – 9 zł. Klienci mają do wyboru między innymi: Cheese Pasik z wołowiną, sałatą lodową, serem cheddar i sosami pomidorowo-bazyliowym oraz białym; Jalapeño Pasik z wołowiną, sosem jalapeño-majo, sałatą lodową, papryczką jalapeño i cebulą; a także Chicken BBQ Pasik z kurczakiem w panierce, majonezem, sałatą lodową, cebulą oraz sosem bebek. Każdy z nich można zamówić w zestawie z frytkami albo napojem za 12 zł.  

W nowym menu pojawia się też opcja zamówienia Boxów. To możliwość sprawnego i tańszego zamawiania większej liczby burgerów z tej oferty. Duży Box będzie składał się z 3 dowolnych burgerów z oferty Wypasik i masy frytek, a Giga Box to 6 wybranych Wypasików i giga porcja frytek. Boxy będą kosztować odpowiednio 35 zł i 66 zł.

Nowe menu w dostępne jest we wszystkich lokalach sieci od 12 sierpnia.

Joanna Hamdan 11261 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.