Pizza Don Vito na stacjach paliw Moya

Produkt pojawi się wkrótce w lokalizacjach z rozbudowanym konceptem gastronomicznym Pizza&Caffe Moya.

Nowa pizza, podobnie jak wszystkie inne warianty tego dania, charakteryzuje się najwyższej jakości składnikami oraz oryginalnym ciastem. Oprócz tradycyjnego sosu pomidorowego oraz sera mozzarella, o wyjątkowym smaku Don Vito zadecyduje sos Tabasco oraz świeże dodatki: kiełbasa pepperoni, bekon, cebula, czarne oliwki oraz ostre niczym sycylijskie słońce papryczki jalapeno.

Pizza o średnicy 40 cm będzie wypiekana na stacjach w Warszawie (przy ul. Stańczyka), w podkrakowskim Zatorze oraz w Poznaniu i przez najbliższe tygodnie sprzedawana w cenie 20 zł i 5,99 zł za jedną porcję. Pizza jest uzupełnieniem aktualnej oferty, w której klienci znajdą również margheritę, pepperoni, capriciosę, farmerską, Moya (z białą kiełbasą, serem wędzonym i szczypiorkiem) oraz podhalańską (z wędzonym serem i boczkiem).

Koncept gastronomiczny Caffe MOYA jest obecny na niemal wszystkich stacjach paliw sieci Moya, a jego asortyment jest nieustannie rozszerzany i dopasowywany do zmieniających się potrzeb klientów odwiedzających stacje. Podstawą konceptu jest osiem rodzajów kawy serwowanej z samoobsługowego ekspresu oraz wybór produktów gastronomii podstawowej: hot-dogów, zapiekanek, kanapek i ciastek.

W ubiegłym roku w Caffe Moya pojawiła się też nowa kategoria produktów o nazwie „dania z pieca”, czyli dań typowo obiadowych, przygotowywanych na miejscu na zamówienie klienta. W tej ofercie znaleźć można prawdziwie włoską pizzę, pierogi prosto z pieca czy chrupiące stripsy z kurczaka podawane ze złocistymi frytkami.

Joanna Hamdan 11252 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.