Pasieki Rodziny Sadowskich. Miód faceliowy

Dla fanów zdrowej kuchni i wielbicieli bogatych smaków.

Drobnoziarnisty miód faceliowy charakteryzuje się jasnożółtą barwą, słodko-kwaskowym smakiem i ziołowym aromatem. Jego kremowa konsystencja sprawia, że lubią go nie tylko dorośli, ale także dzieci.

Jest nieoceniony ze względu na swoje zdrowotne walory. Doskonale wzmacnia układ odpornościowy i wspiera go szczególnie w okresie wzmożonej aktywności fizycznej czy intelektualnej. Jest polecany przy leczeniu chorób układu krążenia, niewydolności mięśnia sercowego, a także przy nadciśnieniu tętniczym. Wspiera funkcjonowanie układu pokarmowego – działa łagodząco w chorobach żołądka i dwunastnicy. Działa także detoksykująco, dlatego jest polecany osobom, które nie stronią od używek, czy też nadmiaru kawy i herbaty.

Jak każdy prawdziwy miód, miód faceliowy krystalizuje. Proces ten zachodzi w ciągu kilku tygodni do kilku miesięcy od zbiorów. Jednak nawet skrystalizowany ma miękką, aksamitną konsystencję, która łatwo się rozsmarowuje. Wyśmienicie smakuje jako dodatek do dań, lecz dopiero spożywany prosto ze słoika w pełni ukazuje swój szlachetny, bogaty smak.

Cena za 450 g wynosi 22 zł, a z a 1200 g 45 zł.

Joanna Hamdan 10935 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.