Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356). Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

Otwórz się na róż

Cydr Lubelski otwiera sezon orzeźwienia, wprowadzając do swojej oferty wakacyjną edycję limitowaną - różowy Cydr Lubelski Rose.

To cydr różowy, a jednak przygotowany w 100% ze świeżego soku z jabłek. Skąd zatem pochodzi charakterystyczny, różowy kolor?

Cydr Lubelski Rose swoją niepowtarzalną barwę zawdzięcza odmianie jabłek o czerwonym miąższu – Red Love. Ta wyjątkowa odmiana charakteryzuję się ogromną ilością przeciwutleniaczy, a także posiada ponad 30 razy więcej antyoksydantów niż inne odmiany jabłoni. Sok z odmiany Red Love jest kupażowany z sokami z innych odmian jabłek, a następnie poddawany naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze, dzięki czemu zachowuje najcenniejsze składniki jabłek oraz autentyczną kompozycję smaków i aromatów

Konsumenci będą mieli okazję spróbować nowego cydru już w kwietniu. Limitowana edycja Cydru Lubelskiego Rose będzie dostępna w sklepach w pojemności 1000 ml. Jego rekomendowana cena w kanale handlu nowoczesnego i tradycyjnego wynosi 13,99 zł.

Obecnie na rynku dostępnych jest kilka rodzajów Cydru Lubelskiego, takich jak Klasyczny, Antonówka, Niefiltrowany czy Miodowy, a także jego gruszkowy brat czyli Perry Lubelski. Ich smaki są różne, ale łączy je proces produkcji oparty na 100% świeżo tłoczonym soku z jabłek lub gruszki, brak barwników i aromatów oraz naturalny smak, który jest znakiem rozpoznawczym całej marki.

Joanna Hamdan 10796 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.