MEATamorfoza w Pizza Hut

To nowość, która właśnie pojawiła się we wszystkich restauracjach sieci z obsługą kelnerską.

MEATamorfoza, połączenie Beyond Meat czyli zamiennika mięsa, który pomimo całkowicie roślinnego składu, wyglądem, konsystencją i przede wszystkim smakiem nie różni się od mięsnych propozycji z sosem pomidorowym, mozzarellą, kolorową papryką, pieczarkami i czerwoną cebulką swój oficjalny debiut ma już za sobą.

Pod koniec minionego roku pizza dostępna była we wszystkich restauracjach Pizza Hut z obsługą kelnerską w Warszawie. Po udanym teście w stolicy, sieć zdecydowała się na wprowadzenie wegetariańskiej nowości do menu w całej Polsce. MEATamorfozy będzie można spróbować od 11 lutego, we wszystkich restauracjach Pizza Hut z obsługą kelnerską. Ponadto klienci będą mieli możliwość wymiany dowolnego mięsnego składnika w innych smakach pizz na Beyond Meat. Oferta dostępna jest do wyczerpania zapasów.

- Mamy świadomość, że ograniczenie spożycia mięsa w codziennej diecie, to trend, który z miesiąca na miesiąc zyskuje na sile. MEATamorfoza to najlepszy dowód na to, że nawet tak popularne danie jak pizza może z powodzeniem odpowiadać na tendencje rynku gastronomicznego. Chcąc wychodzić naprzeciw oczekiwaniom naszych gości, musimy wprowadzać do naszych restauracji innowacyjne produkty, a takim niewątpliwie jest Beyond Meat - mówi Tomasz Kwieciński, digital communication manager Pizza Hut.

Joanna Hamdan 10177 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }