Max Premium Burgers wprowadza bezmięsnego burgera
Delifresh Plant Beef, którego autorska receptura została opracowana przez szefa kuchni Jonasa Mårtenssona, jest już dostępny w restauracjach sieci.
- Pracę nad tym, aby móc zaoferować naszym gościom roślinny substytut mięsa, rozpoczęliśmy na poważnie, gdy w styczniu 2016 r. wprowadziliśmy w Szwecji wegetariańską linię Green Family. Szukaliśmy wariantów, które pasowałyby do menu Max-a, ale szybko zdaliśmy sobie sprawę, że żaden z produktów, które znaleźliśmy, nie spełniłby naszych wysokich oczekiwań dotyczących naprawdę dobrego smaku - mówi Jonas Mårtensson, szef kuchni w Max Burgers.
- Postanowiliśmy więc opracować własnego burgera na bazie roślin dla tych, którzy lubią mięso, a jednocześnie chcieliby nie tracąc na walorach smakowych zjeść od czasu do czasu wersję bezmięsną. Dla mnie dowodem naszego sukcesu było to, że mój kochający mięso syn nie poczuł różnicy - dodaje.
Ponadto Max postawił sobie za cel, aby w 2022 r. połowę sprzedawanych posiłków było innych niż czerwone mięso. Dzięki wprowadzeniu produktu Delifresh Plant Beef także w Polsce, Max jest coraz bliżej realizacji postawionych celów.

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.
Komentarze