Szefowe kuchni w akcji Serenada dla dzieci

Do akcji Spółdzielczej Mleczarni Spomlek przyłączyły się:Anna Klajmon, Joanna Jakubiuk, Ewa Malika Szyc-Juchnowicz, Sylwia Stachyra oraz Beata Śniechowska.

Serenada dla dzieci, to akcja Spółdzielczej Mleczarni Spomlek, w ramach której firma tworzy i wyposaża kąciki zabaw dla dzieci w przychodniach zdrowia i szpitalach w całej Polsce. Do tej pory powstało 17 takich kącików. W wyniku tegorocznego głosowania dojdzie 5 kolejnych (otwarcie kącików nastąpi na początku 2020 roku) oraz kącik specjalny w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie.
 
Do tegorocznej edycji akcji Serenada dla dzieci włączyło się 5 szefowych kuchni, które w celu nagłośnienia akcji nagrały angażujące filmy, od dziś dostępne są na fanpage Serenady, a także przygotowały przepisy na zdrowe śniadania dla dzieci, które niebawem pojawią się w pakiecie materiałów edukacyjnych dostępnych w kącikach oraz na stronie www.serenadadladzieci.pl.
 
Przychodnie i szpitale, które potrzebują kącików zabaw dla dzieci, można zgłaszać na stronie http://serenadadladzieci.pl/zgloszenia/. Spośród propozycji szefowe, na podstawie uzasadnienia, wybiorą po 4 miejsca (z przyporządkowanego sobie regionu), które trafią do dalszego głosowania. Spośród 20 wyłonionych przychodni i szpitali, kąciki zabaw otrzyma 5 placówek, które zdobędą najwięcej głosów.
Na potrzeby głosowania Polskę podzielono na 5 regionów, które reprezentowane są przez następujące szefowe:  
  • centralna część kraju - województwa mazowieckie i łódzkie - przypadła Ani Klajmon, szefowej kuchni restauracji Las - Lokalna Atrakcja Stolicy na warszawskim Solcu.
  • za wschodnią część Polski - województwa podlaskie i warmińsko-mazurskie- odpowiedzialna będzie Joanna Jakubiuk - Podlasianka, aktywistka kulinarna i kucharka.
  • północ - województwa pomorskie, zachodnio-pomorskie i kujawsko-pomorskie - angażować będzie Ewa Malika Szyc-Juchnowicz - szefowa kuchni i właścicielka restauracji Malika w Gdyni i Machina Eats&Beats w Gdańsku.
  • południe - województwa lubelskie, świętokrzyskie, podkarpackie i małopolskie - przypadło Sylwii Stachyrze, właścicielce CookShe by Sylwia Stachyra.
  • zachód - województwa lubuskie, opolskie, śląskie, wielkopolskie i dolnośląskie - to rejon, za który odpowiedzialna jest Beata Śniechowska, szefowa kuchni w restauracji Młoda Polska Bistro i Pianino we Wrocławiu.
Dodatkowe wsparcie komunikacyjne dla akcji zaoferował pediatra Łukasz Durajski, znany jako Doktorek radzi. Jego porady na temat oswajania stresu przed wizytą u lekarza wzbogaciły materiały edukacyjne, które pojawią się w kącikach zabaw w ramach akcji.
 
Do akcji włączyła się także blogerska rodzina Oczekując.pl, która zaangażowała się w jej nagłośnienie, a także przygotowała materiały do kącików w postaci propozycji zabaw z chorującymi dziećmi.
 
Wsparcie dla akcji zaoferował także parentingowy portal żywieniowy www.dziecijedza.pl, na którym już niebawem pojawią się przepisy na zdrowe śniadania, opracowane przez zaangażowane w projekt szefowe kuchni.  

Partnerem komunikacyjnym akcji jest FOR Solutions, agencja marketingu, PR oraz kreowania wydarzeń dla branży HoReCa.

Joanna Hamdan 9690 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }