Światowy Dzień Makaronu z Lubellą

Na przypadające 25 października święto marka proponuje spaghetti ze szpinakiem i brązowymi pieczarkami i sezamem.

Składniki:
100 g makaronu Lubella Spaghetti
120 g brązowych pieczarek
100 g świeżego szpinaku
1/2 szklanki bulionu warzywnego
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki ciemnego sosu sojowego
2 łyżki masła klarowanego
szczypta soli, pieprzu i gałki muszkatołowej do smaku
2 łyżeczki sezamu do posypania
 
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu, odcedzamy zostawiają 1/2 szklanki wody. Na rozgrzanym maśle podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, sprasowany czosnek oraz pieczarki pokrojone w plasterki. Kiedy pieczarki będą lekko podpieczone, wlewamy bulion, dodajemy szpinak i - często mieszając - smażymy, aż szpinak „zwiędnie”. Doprawiamy sosem sojowym, szczyptą soli, pieprzu oraz gałką muszkatołową. Przekładamy makaron, wlewamy wodę pozostałą z gotowania makaronu, mieszamy i smażymy, aż płyn się zagęści. Przed podaniem posypujemy sezamem.

Smacznego!

Joanna Hamdan 9729 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }