Trwa Restaurant Week

W wydarzeniu bierze udział rekordowa liczba restauracji, bo niemal 400 z 15 polskich regionów.

Na gości czeka trzydaniowe menu – przystawka, danie główne, deser – i koktajl aperitivo Martini Fiero & Tonic, a wszystko w festiwalowej cenie 49 zł za osobę.

Jak przy każdej edycji, również i tym razem, festiwalowi goście mają szansę wygrać nagrody, ufundowane przez partnerów wydarzenia: dzięki marce Grundig kolację w Osteria Francescana 3***, której właścicielem i szefem kuchni jest Massimo Bottura, jedna z najsłynniejszych postaci światowej gastronomii oraz pobyt w jego willi Casa Maria Luigia, dzięki PLL LOT goście wybiorą się w podróż do Delhi, a Restaurant Week zaprosi ich na kolację w stolicy Indii.

Jesiennej edycji Restaurant Week będzie towarzyszyć ogólnopolska kampania społeczna #KochajJedzenie. Jest to kontynuacja i zarazem kolejna odsłona zapoczątkowanej wiosną kampanii #SzanujJedzenie. Akcja promuje dojrzałą miłość do jedzenia, opartą nie tylko na przyjemności, ale też na szacunku i codziennej dbałości o wpływ zwyczajów żywieniowych na środowisko.

Restaurant Week trwa od 16 do 31 października. Rezerwacji można dokonywać za pośrednictwem strony www.restaurantweek.pl.

Joanna Hamdan 9735 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }