Max Premium Burgers zmniejsza zużycie plastiku

Szwedzka sieć restauracji wprowadza papierowe słomki we wszystkich swoich lokalach w Polsce.

- Troska o środowiska od początku istnienia naszej marki była elementem napędzającym nasz biznes. Wierzymy, że ponieważ jesteśmy częścią problemu, jakim jest emisja gazów cieplarnianych, naszym obowiązkiem jest również być częścią rozwiązania. Dlatego wprowadzenie papierowych słomek i drewnianych mieszadełek było naturalnym krokiem. Jest to kolejny element ułatwiający naszym gościom dokonywanie świadomych wyborów na rzecz klimatu - komentuje Richard Bergfors, CEO Max Premium Burgers. 

Papierowe słomki są w 100% zdatne do recyclingu i są wprowadzane we wszystkich restauracjach w Polsce.

Ponadto, po wyczerpaniu zasobów plastikowych mieszadełek, sukcesywnie będą je zastępować te drewniane - także w pełni zdatne do recyklingu.

To kolejne działania na rzecz budowania świadomości konsumentów i wsparcia ochrony środowiska, jakie wdraża Max.

- Dążymy do tego, aby zminimalizować zużycie plastiku w naszych restauracjach. W Szwecji wprowadziliśmy także nowy wariant jednorazowego kubka, w którym cienką membranę odpowiedzialną za utrzymanie chłodu napoju, zastąpiliśmy warstwą uszczelniającą wykonaną z trzciny cukrowej. Dzięki naszym działaniom na rzecz zrównoważonego rozwoju, Max nie tylko zajmuje wiodącą pozycję w branży, ale staje się wzorem do naśladowania - mówi Kaj Török, chief reputation officer & chief sustainability officer Max Premium Burgers.

Joanna Hamdan 9685 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }