Polagra Food zakończona

Największe, cieszące się najdłuższą tradycją targową wydarzenie biznesowe w Europie Środkowo-Wschodniej trwało od 30 września do 3 października na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.

Targi Polagra Food to przede wszystkim podsumowanie rocznych osiągnięć polskich firm w zakresie procesu przygotowania produktów odpowiadających oczekiwaniom współczesnych konsumentów.

Ekspozycję zdominował sektor mleczarski. Znacząca część zajęło także stoisko „Mięso z Polski” przygotowane przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP, na którym można było zapoznać się z wyrobami mięsnymi różnych marek pochodzącymi z polskich zakładów produkcyjnych. Uzupełnieniem mięsnej ekspozycji było Forum Rzeźnictwa, Wędliniarstwa, Kuchmistrzostwa, w ramach którego odbyła się promocja polskiej wieprzowiny.

Na ekspozycji targów Polagra Food nie zabrakło także firm produkujących słodycze, słone przekąski, przetwory owocowo-warzywne, dania ready-to-eat, kawy, herbaty czy alkohole. W gronie tym znaleźli się zarówno polscy producenci, jak i zagraniczni, w tym z Włoch, Węgier, Rumunii, Indonezji, Niemiec, Francji i Chorwacji.

Imprezie targowej towarzyszyły szkolenia i prelekcje dedykowane zarówno producentom żywności, jak i jej dystrybutorom.

Równolegle z targami Polagra Food trwały Międzynarodowe Targi Technologii Spożywczych Polagra Tech oraz Międzynarodowe Targi Gastronomii i Wyposażenia Hoteli Polagra Gastro i Invest Hotel. W tym samym czasie odbywały się także Międzynarodowe Targi Techniki Pakowania i Etykietowania Taropak.

Przyszłoroczna edycja targów odbędzie się w dniach 28 września - 1 października.

Joanna Hamdan 9685 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }