ROS-SWEET. Moreso Quick Choco

Pestki dyni w czekoladzie.

Moreso wprowadza na rynek nową czekoladową przekąskę. Do portfolio marki dołączyły polskie pestki dyni w belgijskiej czekoladzie - Quick Choco.

Nowość od Moreso to odpowiedź na rosnące potrzeby rynku FMCG, który zdominowany został przez aktualne prozdrowotne trendy. Zdaniem producenta Quick Choco dzięki połączeniu pestek dyni i czekolady może być idealną alternatywą dla tradycyjnych słodyczy np. czekolad z nadzieniem, cukierków lub pralin.

Quick Choco dostępne są w dwóch wersjach smakowych: w czekoladzie mlecznej oraz ciemnej z dodatkiem soli himalajskiej. Jak zapewnia producent atutem produktu jest wyjątkowa chrupkość, którą uzyskano dzięki delikatnemu uprażeniu pestek w gorącym powietrzu.

Wyróżnikiem nowej czekoladowej przekąski jest także opakowanie, które nie tylko zwraca uwagę konsumentów ale również dzięki optymalnej gramaturze 70 g idealnie wpisuje się w trend convenience i „on-the-go”.

Joanna Hamdan 9854 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }