Rusza kolejna odsłona projektu "Kulinarnie Mocni"

To wspólna inicjatywa firmy McCormick - właściciela marki Kamis oraz Federacji Polskich Banków Żywności, które od 2015 r. dzielą się wiedzą jak przygotowywać zdrowe oraz pełne smaku posiłki, bazując na podstawowych składnikach i przyprawach.

W tej edycji programu organizatorzy postanowili skupić się również na problemie marnowania żywności.

Organizatorzy warsztatów wspólnie uczą jak przyrządzać dania zdrowe, odpowiednio zbilansowane, z użyciem odpowiednich kompozycji ziół i przypraw. Udowadniają, że smaczne gotowanie może opierać się na sprytnym połączeniu kilku składników, a nie zasobności naszego portfela.

- Kiedy dodać do tego kreatywność i otwartość na eksperymenty, otrzymamy przepis uniwersalny, z którym codzienne gotowanie może przerodzić się w pasję w duchu zero waste - przekonują organizatorzy.

Akcja edukacyjna obejmie swym zasięgiem kilkadziesiąt miast. Projekt rozpoczyna się warsztatami dla edukatorów z Banków Żywności, które poprowadzi Maciej Wawryniuk – szef kuchni marki Kamis.

Do tej pory w ramach czterech edycji programu zorganizowanych zostało 1700 warsztatów dla ponad 24 000 osób z całej Polski.

Szczegóły na www.kulinarniemocni.pl.

Joanna Hamdan 9576 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }