McCormick Polska. Kamis Street Food

Smaki egzotyki.

Nowością pod marką Kamis są egzotyczne mieszanki przypraw - Kamis Street Food.

Baharat to mieszanka kolendry, czosnku i czarnego pieprzu. Dzięki niej poczujemy smak Bliskiego Wschodu. Przyprawa podkreśla smak grillowanej jagnięciny, sprawdzi się też z drobiem, a także z daniami wegetariańskimi.

Chimichurri to argentyńska mieszanka z kolendrą, natką pietruszki i czosnkiem. Używa się jej do przygotowywania sosu, który podkreśla smak dań z wołowiną, drobiem, a nawet rybami.

Mexican to meksykańska mieszkanka przypraw z kolendrą, chili i czosnkiem. Podkreśli smak guacamole. Nada  charakteru tortilli z fasolą i serem oraz sprawdzi się jako marynata do kurczaka lub krewetek.

Sriracha to mieszanka przypraw z chili i czosnkiem do przygotowywania dań kuchni tajskiej. Nada oryginalnego smaku kurczakowi z mango oraz sprawdzi się ze smażonym ryżem z krewetkami czy wołowiną z kokosem i limonką.

Joanna Hamdan 9343 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }