Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356). Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

Belgijskie Ale dołącza do piwnych specjalności Żywca

Żywiec Belgijskie Ale to słodowe piwo górnej fermentacji typu Belgian Pale Ale.

Piwo fermentowane jest w otwartych kadziach z użyciem szczepu drożdży belgijskich. Najlepiej smakuje podane w temperaturze 8-10 stopni C w dedykowanym do Ale pokalu.

- Piwa belgijskie należą obecnie do najpopularniejszych w Europie, mimo to w Polsce wciąż są mało znane. Chcąc przybliżyć nowy styl piwny, zdecydowaliśmy się poszerzyć portfolio o Belgijskie Ale – mówi Anna Paciejewska-Łapińska, kierownik marki Żywiec w Grupie Żywiec. – To kolejny wariant, który jest współczesną interpretacją klasycznego gatunku piwnego, opracowaną przez naszych browarników i kolejna specjalność, na temat której będziemy edukować konsumentów, opowiadając o jej historii, charakterystyce czy dopasowaniu dedykowanego szkła – dodaje.

Piwo Żywiec Belgijskie Ale dostępne jest od sierpnia br. w butelce zwrotnej 500 ml. Nowego piwa będzie można spróbować również w Ambasadach Żywca (lista lokali na stronie). Wprowadzeniu nowego produktu towarzyszyć będzie kampania digital oraz w punkcie sprzedaży.

 

Ilona Mrozowska 3275 Artykuły

W „Handlu” od 2005 r. Blisko tematyki przemysłowej i producenckiej. Właścicielka białej kulki, czyli szynszyli o imieniu Tula.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }