Restauracje Jarczyńskiego serwują wina z winnicy Turnau

Można ich skosztować w warszawskich lokalach: St Antonio, Der Elefant, Podwale 25 Kompania Piwna, U Szwejka i w Bazyliszku.

Jak mówi Marzena Wójciak, menedżerka restauracji Der Elefant, na Placu Bankowym 1, w restauracji do każdego dania dobierany jest konkretny rodzaj wina, które musi współgrać ze smakiem potrawy, czy to będzie ośmiornica, stek z sezonowanej wołowiny, czy sałatka albo deser.

- A wina z Winnicy Turnau są z najwyższej półki. Bardzo się cieszę, że mamy je w naszej ofercie - mówi Marzena Wójciak.

Winnica Turnau z oddalonych od Szczecina o 60 km Baniewic to przedsięwzięcie rodzinne. Znany artysta Grzegorz Turnau prowadzi ją wraz ze swoim kuzynem Zbigniewem, jego synem Jackiem i przyjacielem Tomaszem Kasickim. Na 28 hektarach rosną takie odmiany jak: solaris, johaniter, riesling, hibernal, seyval blanc, rondo, regent, cabernet i pinot noir. Wina Turnau to wina najwyższej jakości, wielokrotnie nagradzane na krajowych i międzynarodowych konkursach winiarskich. 

Z kolei Właścicielem restauracji: St Antonio, Der Elefant, Podwale 25 Kompania Piwna, U Szwejka i Bazyliszek jest Artur Jarczyński, który od 28 lat prowadzi na polskim rynku sieć restauracji, do której należą również takie marki jak: Shipudei Berek, Otto Pompieri, Pod Wawelem i Sukiennice.

Joanna Hamdan 9180 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }