Andrea Camastra ambasadorem marki Lavazza

Tym samym dołącza on do Klubu Szefów Kuchni-Ambasadorów Lavazzy jako pierwszy ambasador włoskiej marki w Polsce.

Nowy ambasador za cel stawia sobie pogłębianie i tworzenie niestandardowych interpretacji na temat serwowania kawy we wszystkich jej formach - z wykorzystaniem posiadanej wiedzy i w procesie nieustającego eksperymentowania.

Andrea Camastra, mieszkający w Warszawie utalentowany włoski szef kuchni, jest absolwentem paryskiej szkoły kulinarnej Le Cordon Bleu.

Pełen energii, prawdziwy pasjonat, o niekonwencjonalnym podejściu do gotowania - Camastra dwukrotnie został doceniony przez przewodnik Gault&Millau, którego polskie wydanie sponsoruje w tym roku Lavazza - w 2015 roku tytułem „Szefa Przyszłości” a dwa lata później „Najlepszego Szefa Kuchni 2017”.

Talent Andrei oraz jego odwagę w przełamywaniu schematów docenił sam Hervé, odkrywca i ojciec kuchni molekularnej, który podczas swojej wizyty w Polsce okrzyknął go ambasadorem metody dobierania smaków „nuta po nucie”.

Prowadzona przez Camastrę restauracja Senses gwiazdkę Michelin otrzymała w 2016 r. i konsekwentnie pięła się w górę w przewodniku Gault&Millau aż do poziomu 4 czapek i 18,5 punktu w 2018 r., uzyskując w ten sposób pozycję jednej z najbardziej wyróżniających się restauracji w Europie Środkowo-Wschodniej.

O nawiązaniu współpracy poinformowano w Londynie podczas turnieju Wimbledon, jednego z czterech turniejów Wielkiego Szlema, na którym Lavazza już po raz dziewiąty pojawia się jako oficjalna kawa mistrzostw.

Joanna Hamdan 9079 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }