Znamy zwycięzców konkursu "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś"

Zdobywcami pierwszego miejsca zostali Emil Klimas i Dominik Świątecki z Hotelu Andersia w Poznaniu. Tym samym otrzymali oni nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2019.

Na kolejnych miejscach uplasowali się: Michał Grzegorek i Agnieszka Piekarczyk z Puro Hotel Kraków Kazimierz oraz Maciej Małecki i Marcin Nowak z Puro Hotel Warszawa.

Zdobywcy pierwszego miejsca, Emil Klimas i Dominik Świątecki z Hotelu Andersia w Poznaniu, zostali także nominowani do Kulinarnego Pucharu Polski 2019. Jego finał odbędzie się w dniach 1-2 października, podczas Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli Polagra Gastro/Invest Hotel.

XI edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”, współorganizowanego przez Transgourmet i Selgros Cash&Carry oraz partnera strategicznego firmy, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni odbyła się 1 lipca. W jury po raz pierwszy zasiadł Bartosz Peter, ekspert w Instytucie Kulinarnym Transgourmet oraz jedyny w historii dwukrotny zwycięzca KPP. Relację z wydarzenia prowadził Tomasz Jakubiak, kucharz i dziennikarz kulinarny.

Joanna Hamdan 9079 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }