Carrefour otwiera restaurację

12 czerwca w Paryżu detalista uruchomił swój pierwszy lokal pod szyldem Bon Appétit.

Testowa restauracja jest odpowiedzią Carrefoura na globalny trend w dystrybucji obejmujący koncepty gastronomiczne. To także sposób na pozyskanie nowych klientów i źródeł dochodów.

Lokal Bon Appétit o powierzchni 63 mkw. znajduje się na Rue Rambuteau. W jego ofercie znajdują się produkty, które spełniają zasadę "dobrego jedzenia”. Są to przede wszystkim produkty pochodzące z ekologicznego rolnictwa. W restauracji można zjeść na miejscu lub zabrać na wynos.

Jeśli test restauracji Bon Appétit się powiedzie to Carrefour nie wyklucza, że mogą powstać kolejne. 

Źródło: www.bfmtv.com
Zdjęcie: www.lefigaro.fr

Joanna Hamdan 9685 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }