Tagliatelle ze szparagami, niebieskim serem i bazylią

Wiosna na talerzu.

Składniki:
1/3 paczki makaronu tagliatelle
1 opakowanie szynki wędzonej wieprzowej firmy Konspol
pęk zielonych szparagów
1 opakowanie śmietany kremówki
1 mały ser niebieski
świeżo zmielony czarny pieprz
szczypta soli

Przygotowanie:
W pierwszej kolejności gotujemy makaron al dente. Szparagi myjemy, odkrawamy zdrewniałe końce, po czym kroimy je na drobne kawałki i gotujemy przez kilka minut w osolonej wodzie. W osobnym garnku podgrzewamy śmietankę z dodatkiem pokruszonego niebieskiego sera. Doprawiamy do smaku i gotujemy równocześnie mieszając do momentu aż sos zgęstnieje. Szparagi odcedzamy podsmażamy na małym ogniu na patelni, dodajemy do sosu i mieszamy. Na talerz wykładamy makaron, układamy na nim zwinięte w rulon plasterki szynki wędzonej wieprzowej firmy Konspol. Całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem.

Smacznego!

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }