Aperitivo Time Food Festival

Wydarzenie odbędzie się w dniach 7-9 czerwca w Elektrowni Powiśle w Warszawie.

Wyróżnikiem Aperitivo Time Food Festival będzie obecność restauratorów prosto z Włoch, którzy zostali zaproszeni przez Restaurant Week, jednego z organizatorów wydarzenia. Specjalnie na festiwal przyjadą szefowie kuchni ze znakomitych włoskich restauracji: Marco Galtarossa z Zanze XVI w Wenecji, Dario Guidi z Antica Osteria Magenes z Mediolanu i Federeico D’Amato z Caffe' Arti E Mestieri z regionu Emilia-Romania. Przygotują swoje popisowe dania, klasyki włoskiej kuchni.

Na Aperitivo Time Food Festival pojawią się także reprezentacje topowych włoskich restauracji z Polski: Flambéeria, Trattoria Boccone, Leonardo Verde, Tutto Bene, CuliInaria Italiana, Figlia di Papà, ORZO, Quattro Canti, Vaffanapoli i Amuni z Warszawy, oraz Fifne Lody Włoskie i Pan Panini z Poznania, a także Piec na Szewskiej z Wrocławia. Wśród serwowanych dań, przygotowanych specjalnie na tę okazję, będą m.in.: Piadina Romagnola, Tarte Flambée, Bruschetta, Makaron jajeczny Campofilone, Arrancini, Lampredotto czy Tiramisù.

Dodatkiem do przekąsek, jak na aperitivo przystało, podczas festiwalu będą serwowane koktajle na bazie wermutów. W barowym menu znajdzie się: Martini Bianco & Tonic, Martini Asti, Martini Prosecco oraz nowe Martini Fiero & Tonic z dodatkiem czerwonych pomarańczy.

Aperitivo Time Food Festival to także możliwość wzięcia udziału w warsztatach kulinarno-sensorycznych z Larą Gessler, warsztatach fotograficznych z Wujaszkiem Lifestyle oraz warsztatach koktajlowych.

Będą też hostessy z Instaxami do uwiecznienia wspólnych chwil, oraz stoisko do scrapbooking w strefie Instax, aby ozdobić swoje zdjęcie.

Szczegóły na martini.restaurantweek.pl.

Joanna Hamdan 13849 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.