Coca-Cola wprowadza nowy rodzaj Fanty

W produkcji Fany zastosowano certyfikowane, czerwone sycylijskie pomarańcze.

Fanta Aranciata Rossa Zero Cukru wykorzystuje lokalne pomarańczy odmiany Arancia Rossa di Sicilia IGP, które zarządzane są przez Konsorcjum na rzecz Ochrony Sycylijskich Czerwonych Pomarańczy PGI.

Pojawienie się nowego wariantu Fanty jest również ważne dla samego Konsorcjum, ponieważ po raz pierwszy produkt dużego międzynarodowego przedsiębiorstwa został oznaczony znakiem chronionej nazwy pochodzenia geograficznego (IGP).

Co roku Cola-Cola kupuje ponad jedną trzecią produkcji sycylijskich pomarańczy do przetwarzania, a sok pochodzi wyłącznie od pięciu dostawców z Sycylii, którzy współpracują z firmą od dziesięcioleci.

Ponadto ponad połowa soku zakupionego przez Coca-Colę we Włoszech - w tym z jabłek, gruszek i cytryn - jest również wykorzystywana do produkcji innych produktów Coca-Coli w całej Europie, przyczyniając się tym samym do eksportu włoskich surowców.
 
Według Marco Pesaresi, dyrektora ds. sprzedaży Coca-Cola HBC Italia, nowy produkt jest częścią strategii firmy, która zakłada stale poszerzanie swojej oferty.
 
Źródło i zdjęcie: www.esmmagazine.com
 
Joanna Hamdan 9854 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }