Tradycja z nutą nowoczesności

Żurek wielkanocny z kolendrą.

Składniki:
1 butelka zakwasu
½ łyżki majeranku
1 łyżka chrzanu
½ łyżki ostrej musztardy
4 ząbki czosnku
2 jajka
2 duże ziemniaki
2 litry bulionu warzywnego
100 g kiełbasy śląskiej z kurczaka firmy Konspol
sól, pieprz
pęk świeżej kolendry

Przygotowanie:
Do ciepłego bulionu warzywnego dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, 4 ząbki czosnku, majeranek, chrzan, musztardę i pokrojoną w plasterki kiełbasę śląską firmy Konspol. Gotujemy przez 30 minut. Dodajemy sól i butelkę zakwasu. Całość gotujemy przez 20 minut. Podajemy z połówkami jajka i świeżą kolendrą.

Smacznego!

Joanna Hamdan 8704 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }