Kiermasz w Blue City

Przysmaki na świąteczny stół, palmy, pisanki i wielkanocne ozdoby - to wszystko można kupić do 19 kwietnia w stołecznym centrum handlowym Blue City podczas Kiermaszu Wielkanocnego.

Od środy 10 kwietnia do piątku 19 kwietnia stragany w Blue City będą uginały się od ryb, pasztetów, wędlin, przysmaków z gęsi i kaczek, serów kozich, korycińskich, oscypków, pieczywa, wielkanocnych mazurków, bab i wielu innych produktów. Poszukujący ozdób świątecznych na kiermaszu znajdą stoiska z ozdobami świątecznymi, pisankami, kurczakami i palmami wielkanocnymi.

Atrakcją wielkanocnego targu w Blue City będzie możliwość skosztowania bigosu, który ugotują kucharze z podlaskiej restauracji Dwór Bartla. Z kolei specjaliści wschodniej sztuki kulinarnej ze Smaki Azerbejdżanu będą zachęcać do spróbowania przygotowanego przez nich pilawu, czyli popularnej na Bliskim Wschodzie, w krajach Azji Środkowej i na Bałkanach potrawy, sporządzanej z ryżu lub bulguru z dodatkiem warzyw i kawałków mięsa. Uzupełnieniem oferty podczas kiermaszu będą również produkty włoskie, greckie, węgierskie, azerskie i tureckie.

Blue City oferuje ponad 200 sklepów, punktów gastronomicznych, usługowych i rozrywkowych, kino, klub fitness, liczne atrakcje dla dzieci oraz kilkadziesiąt wydarzeń specjalnych rocznie. Na trzech najwyższych piętrach centrum funkcjonuje strefa gastronomii i rozrywki, która jest otwarta również we wszystkie niedziele.

Katarzyna Pierzchała 2754 Artykuły

W „Handlu” od 2004 r. Europę przemierza dla przyjemności, Polskę w poszukiwaniu sklepów wartych uwagi. Zgłębia handel od podszewki. Puzzlomaniaczka.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }