Makro z nowym cyklem spotkań

Tym razem sieć hurtowni rusza z inicjatywą Historyczny Stół Kulinarny.

Historyczny Stół Kulinarny to nowy cykl wydarzeń branżowych poświęconych regionalnej kuchni polskiej.

Pierwsze spotkanie w ramach tej inicjatywy odbyło się 2 kwietnia w zakopiańskiej Rezydencji Gubałówka. To właśnie tam czołowi przedstawiciele branży gastronomicznej z Małopolski i Podhala skosztowali menu degustacyjnego, przygotowanego przez szefów kuchni – ambasadorów programu.

Historycznym potrawom w nowoczesnej interpretacji towarzyszyła opowieść o kuchni Podhala Agnieszki Kuś, historyczki i pasjonatki polskiej spuścizny kulinarnej.

Organizatorem Historycznego Stołu Kulinarnego jest sieć hurtowni Makro Polska. Współorganizatorem wydarzenia w Zakopanem była Restauracja Kiyrnicka by Saguła, a partnerami inicjatywy firmy: Drosed, Jurassic Salmon, Spomlek i Unilever Food Solution.

Kolejne wydarzenia w ramach Historycznego Stołu Kulinarnego odbędą się w Warszawie, Krakowie i Trójmieście.

Joanna Hamdan 8869 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }