Makro z nowym cyklem spotkań
Tym razem sieć hurtowni rusza z inicjatywą Historyczny Stół Kulinarny.
Pierwsze spotkanie w ramach tej inicjatywy odbyło się 2 kwietnia w zakopiańskiej Rezydencji Gubałówka. To właśnie tam czołowi przedstawiciele branży gastronomicznej z Małopolski i Podhala skosztowali menu degustacyjnego, przygotowanego przez szefów kuchni – ambasadorów programu.
Historycznym potrawom w nowoczesnej interpretacji towarzyszyła opowieść o kuchni Podhala Agnieszki Kuś, historyczki i pasjonatki polskiej spuścizny kulinarnej.Organizatorem Historycznego Stołu Kulinarnego jest sieć hurtowni Makro Polska. Współorganizatorem wydarzenia w Zakopanem była Restauracja Kiyrnicka by Saguła, a partnerami inicjatywy firmy: Drosed, Jurassic Salmon, Spomlek i Unilever Food Solution.
Kolejne wydarzenia w ramach Historycznego Stołu Kulinarnego odbędą się w Warszawie, Krakowie i Trójmieście.

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.