Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356). Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

Dżin inny niż wszystkie

Hyke - bo o nim mowa - to trunek produkowany z nadwyżek winogron stołowych.

Jeden z głównych brytyjskich dostawców owoców Richard Hochfeld Ltd. i producent alkoholi rzemieślniczych West Sussex Foxhole Spirits wymyślili sposób recyklingu 166 mln nadwyżek winogron stołowych - przekształcając je w wysokiej jakości dżin.
 
Dżin Hyke trafi do sprzedaży 18 marca i będzie dostępny wyłącznie w sklepach Tesco w Wielkiej Brytanii.
 
W ten sposób Tesco realizuje swoje zobowiązanie dotyczące redukcji marnowania żywności.
 
- Zawsze szukamy innowacyjnych sposobów radzenia sobie z marnotrawstwem żywności i ściśle współpracujemy z naszymi dostawcami, aby to zrobić - powiedział Andrew Hargreaves, spirits buying manager w Tesco.

Wprowadzenie nowości na rynek nie mogło nastąpić w lepszym momencie, gdyż obecnie sprzedaż dżinu jest największa od 50 lat, a popyt na ten trunek z segmentu premium w Tesco wzrósł o prawie 90% w ciągu ostatniego roku.

- W wyniku boomu aktualnie na rynku jest około 80 różnych dżinów. Uważamy jednak, że dzięki wyjątkowemu smakowi i wyjątkowej jakości Hyke dobrze sobie poradzi z rosnącą liczbą koneserów tego trunku - twierdzi Andrew Hargreaves.

Dżin Hyke o mocy 40% ABV będzie sprzedawany wyłącznie w sklepach Tesco. Cena za 0,5-l butelkę wynosić będzie 24 funty.
 
Joanna Hamdan 8697 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }