6 marca dniem mrożonej żywności

Święto to zostało wprowadzone w 1984 roku przez amerykańskiego prezydenta Ronalda Reagana, aby oddać hołd przemysłowi mrożonek w USA.

W tym roku dzień mrożonej żywności obchodzony jest po raz 35., a kategoria produktów mrożonych jest jednym z najważniejszych czynników innowacyjnych zarówno w handlu detalicznym, jak i poza nim.

Trend ten znajduje odzwierciedlenie na Anuga Frozen Food wydarzeniu, które odbywa się co dwa lata w ramach największych na świecie targów żywności i napojów Anuga (5-9 października 2019 r.).

Prezentowane są tam najważniejsze innowacje w tej branży.

Zdjęcie: Shutterstock

Joanna Hamdan 13679 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.