Trzy tygodnie darmowego sushi

Sieć Koku Sushi przy okazji szkolenia obsługi nowych lokali, które powstają w Gnieźnie i Grudziądzu, wyprodukowane przez nich "próbne" dania rozdaje okolicznym mieszkańcom.

W ten sposób sieć sushi barów chce przekonać do siebie nowych klientów.

Szkolenie w Gnieźnie rozpoczęło się 20 lutego, a w Grudziądzu ruszy 25 lutego. Obydwa potrwają około trzech tygodni. Przez ten czas największa polska sieć sushi barów zaprasza klientów w tych miastach do próbowana przygotowywanych potraw zupełnie za darmo.
 
- Nie ma chyba lepszego sposobu na to, by przekonać do siebie nowych klientów. Niektórzy mieszkańcy Grudziądza i Gniezna pewnie nawet nie wiedzą czy lubią sushi czy nie, bo nigdy go nie jedli. Otwieramy pierwsze lokale serwujące sushi w tych miastach. Teraz będą mogli spróbować naszych potraw, ocenić ich jakość i mam nadzieję - zostaną stałymi bywalcami Koku – mówi Urszula Olechno współwłaścicielka sieci.
 
Przez pierwsze dni mieszkańcy miast w których powstają nowe lokale sieci będą mogli spróbować dań bez użycia ryb, gdyż na początku kucharze będą musieli nauczyć się techniki przygotowywania ryżu i zwijania rolek. Filetowania ryb uczestnicy szkoleń będą uczyć się jak już opanują podstawy. Poza sushi i sashimi, w szkoleniowym menu znajdą się też inne potrawy Koku Sushi, takie jak: pierożki gyoza z kaczką, spring rollsy, sandwiche gua bao oraz sałatki.  
 
Kucharze – ekipa przygotowująca sushi liczy zazwyczaj od 5 - 6 osób -  będą poznawali tajniki produkcji dań przez całe trzy tygodnie, obsługa baru i kelnerzy przez tydzień.
 
- Każdego dnia na profilach facebookowych Koku Sushi w Grudziądzu i w Gnieźnie będziemy  informowali o tym, kiedy można do nas zajrzeć i odebrać darmowy lunch. Terminy będą elastyczne, dlatego godziny poczęstunku ustalać będziemy na bieżąco. W niektóre dni, kiedy będziemy szczególnie dumni, z tego co udało się naszej kucharskiej ekipie zrobić, zamierzamy wychodzić do miasta i częstować przechodniów - mówi Magdalena Matejczuk, odpowiadająca w Koku Sushi za marketing.

Otwarcie lokalu przy Rynku 20 w Gnieźnie planowane jest na 11 marca, a restauracja w Grudziądzu przy ul. Groblowej 4 ruszy 18 marca. Razem z nimi, sieć Koku Sushi prowadzić będzie w sumie 22 bary w 19 miastach. Kolejne szkolenia i otwarcia obędą się w Szczecinie, Zawierciu, Olsztynie, Stargardzie.

Joanna Hamdan 11407 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.