#PyszneInspiracje z Hochlandem

Tym razem z pieczarkami w roli głównej.

Sery kremowe Hochland w trójkącikach mogą być bazą do przyrządzenia oryginalnych dań.

W ramach cyklu #PyszneInspiracje, Hochland wspólnie z laureatem kulinarnego show, vlogerem i autorem książek kulinarnych – Damianem Kordasem, przygotował przepis na pieczarki z kremowym farszem.

 

 

Pieczarki z kremowym farszem

Składniki:
6 dużych pieczarek
1 cebula
3 ząbki czosnku
500 g mielonego mięsa z indyka
3 trójkąciki sera kremowego Hochland z krążka Grzybobranie
świeży szczypiorek
masło klarowane
100 g bułki tartej
20 pomidorków koktajlowych
kiść czerwonych winogron bezpestkowych
sól, pieprz
oliwa z oliwek

Przygotowanie:
Na maśle klarowanym przesmażamy posiekaną cebulę oraz czosnek. Po chwili dodajemy mięso mielone i smażymy do zrumienienia. Na sam koniec dodajemy serki kremowe i smażymy do momentu rozpuszczenia. Następnie dodajemy posiekany szczypiorek i doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Wycinamy ogonki z pieczarek i do każdej przekładamy farsz. Wierzch posypujemy bułką tartą. Tak przygotowane pieczarki przekładamy do naczynia żaroodpornego razem z pomidorkami i winogronami. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i zapiekamy przez około 10-12 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

Film z przepisem znajduje się tutaj: https://kremowe.hochland.pl/inspiracje-kulinarne/pieczarki-kremowym-farszem/

Joanna Hamdan 11407 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.