Makarun w Gliwicach

W nowej odsłonie.

6 lutego w gliwickiej Galerii Forum została otwarta nowa restauracja sieci Makarun Spaghetti and Salad, pierwsza po redesignie marki. Właściciele, Maciej Rajewski, Katarzyna Pluciak i Magdalena Pluciak, po raz drugi zainwestowali w Makaruna.

Na początku stycznia ruszył należący do nich lokal w Katowicach.

- Mam wrażenie, że Polacy są już znudzeni industrialnymi pomysłami architektów, w których dominują surowy beton i odkryte rury ozdobione paprotkami. Nowy design Makaruna wyróżnia się na tym tle,  jest soczysty, świeży i optymistyczny. Nawiązuje do pochodzenia kuchni, którą  oferujemy – ocenia Katarzyna Pluciak, która będzie zarządzać lokalem
 
Sieć przez ostatnie pół roku intensywnie pracowała nad nową koncepcją Makaruna, także wizualną.
 
- Pomarańczowy Makarun wbił się już mocno w świadomość klientów. Nie tracąc więc tego, ciężko zdobytego zaufania i rozpoznawalności, chcielibyśmy teraz zaproponować coś bardziej wyrafinowanego – mówi Marcin Szworak, jeden ze współwłaścicieli marki Makarun Spaghetti and Salad.
 
– Nadal będziemy podawać uczciwe włoskie pasty, ale sam proces ich przygotowywania będzie można zobaczyć. W gliwickim lokalu po raz pierwszy wprowadzimy live cooking. Pozostaniemy przy smakach i daniach, które nasi goście lubią najbardziej, ale serwować je będziemy w przyjemniejszych okolicznościach. Cieszy nas, że wprowadzane właśnie zmiany znalazły uznanie w oczach franczyzobiorcy, który od lat z powodzeniem zaangażowany jest w sektorze restauracyjnym - dodaje.
 
Joanna Hamdan 8110 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }