Nowe odsłona paprykowego sosu Sriracha Fanex, jest zdecydowanie bardziej ostra i wyrazista. Zmiana receptury jest odpowiedzią na zmieniające się oczekiwania klientów, którzy coraz częściej preferują egzotyczne smaki z dużą nutą pikanterii. Produkt skierowany jest do gastronomii i całego rynku HoReCa, ale producent w przyszłości nie wyklucza jego wprowadzenia także do sprzedaży detalicznej.
Sos paprykowy Sriracha z dodatkiem ostrych papryczek chili, to wybór dla fanów bardzo pikantnych smaków. Będzie pasował do większości wyrazistych potraw: mięs pieczonych oraz z grilla, indyjskiego curry, orientalnych makaronów oraz do smażonego ryżu. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby z jego udziałem dodać pikanterii również prostym przekąskom czy sałatkom. Produkt ma intensywną czerwoną barwę oraz delikatną konsystencję, w której zatopione są chrupiące kawałki świeżej papryki.