Selgros stawia na gastronomię

Bartosz Peter dołączył do zespołu Transgourmet i Selgros Cash&Carry obejmując stanowisko eksperta kulinarnego w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.

W Instytucie Kulinarnym Transgourmet odpowiedzialny będzie za kreowanie trendów gastronomicznych i eksponowanie możliwości Instytutu w Polsce i za granicą.

- Jako kapitan Reprezentacji Narodowej Kucharzy Polski miałem przyjemność przygotowywać się do Kulinarnego Pucharu Świata w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Piasecznie pod Warszawą i korzystać z jego innowacyjnej przestrzeni oraz nowoczesnego wyposażenia. Dzięki temu mam świadomość ogromnych możliwości, jakie oferuje kucharzom Instytut Kulinarny i zamierzam przyczynić się do jego promowania i rozwoju. Wierzę także, że moje doświadczenie i dotychczas zdobyta wiedza w branży gastronomicznej będą cenne dla wzmacniania kompetencji klientów sieci Transgourmet i Selgros Cash&Carry – zapowiada Bartosz Peter.

Przed rozpoczęciem pracy dla Transgourmet i Selgros Cash&Carry, Bartosz Peter pełnił funkcję szefa restauracji Salt w Copernicus Toruń Hotel oraz brał udział w konkursach kulinarnych, w których odnosił liczne sukcesy. Po zdobyciu srebrnego i brązowego medalu na Kulinarnym Pucharze Świata w Luksemburgu, pierwszym w historii, dwukrotnym zwycięstwie w Kulinarnym Pucharze Polski, zajęciu pierwszego miejsca w L’art de la cuisine Martell 2017 oraz w CHEF Culinary Cup NESTLE 2017, przyszedł czas na przygotowania do Olimpiady Kulinarnej w Stuttgarcie.

- Transgourmet i Selgros Cash&Carry nieustannie podejmują działania mające na celu angażowanie się w rozwój branży gastronomicznej w Polsce - podkreśla Marcin Dera, dyrektor sprzedaży ds. gastronomii Transgourmet Polska. - Świadczy o tym nie tylko oferta sieci, ale także udział w światowych wydarzeniach kulinarnych, partnerstwo z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni, otwarcie dwóch Instytutów Kulinarnych na terenie kraju oraz współpraca z największymi ekspertami z branży, zarówno w Polsce, jak i za granicą – dodaje Marcin Dera.

Przypomnijmy. 11 września 2018 r. odbyło się oficjalne otwarcie Instytutu Kulinarnego Transgourmet, drugiej tego typu placówki w Polsce. Pierwsza, prowadząca działalność w magazynie Transgourmet Food Service w Ożarowie Mazowieckim, funkcjonowała dotychczas jako Akademia Kulinarna.

Ilona Mrozowska 3258 Artykuły

W „Handlu” od 2005 r. Blisko tematyki przemysłowej i producenckiej. Właścicielka białej kulki, czyli szynszyli o imieniu Tula.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }