Ol’Vita. Mąka z orzecha włoskiego

Naturalne bogactwo smaku i aromatu oraz skarbnica wartości odżywczych.

Mąka z orzecha włoskiego marki Ol’Vita to propozycja, stanowiąca niskowęglowodanową alternatywę dla tradycyjnej mąki.

Powstaje z częściowo odtłuszczonych orzechów włoskich klasy premium. Dzięki odtłuszczeniu mąka ma znacznie mniej kalorii niż orzechy włoskie, a jednocześnie zachowuje walory smakowe i pełny aromat orzecha włoskiego. Mąka Jest 100% naturalna, nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników i aromatów.

Stanowi źródło naturalnych minerałów, witamin z grupy B, witaminy E i C oraz białka roślinnego. Zawiera znaczne ilości cynku wspomagającego kondycję skóry, włosów i paznokci. Jest także bogata w magnez, żelazo, fosfor, wapń i potas.

Mąka nadaje się do wszelkich wypieków wytrawnych i słodkich. Jest doskonała do chlebów, bułek, ciastek, placków, a także naleśników czy makaronów. Świetnie zagęszcza zupy i sosy, wzbogaca kotlety i farsze. Sprawdza się też jako wartościowy, surowy dodatek do past kanapkowych, musli, jogurtów, zdrowych koktajli lub smoothie. 

Mąka Ol’Vita dostępna jest w wygodnym opakowaniu zamykanym strunowo, dzięki czemu łatwiej ją dozować i przechowywać, a także utrzymać jej świeżość na dłużej.

Sugerowana cena za 250-g opakowanie wynosi ok. 17 zł.

Joanna Hamdan 9167 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }